torsdag 21 juli 2016

Stralsund-Stralsund

OFantastiskt väder 25grader sol en lätt vind från ost. Vi valde att stanna kvar iallafall på förmiddagen och se lite av festivalen som började idag. Tivoli, massor med stånd där man kunde köpa krimskrams, mest sugna på glass i värmen så vi gick till ett glasscafe och beställe in varsin citronglass med Prosecco fantastiskt gott. På eftermiddagen beslöt vi att komma med 17:20 bron så han vi tanka innan så vi slapp det på morgonen.

Jobbigt att lägga till på kajen ingen personal som hjälpte till då det var stängt men hoppet tändes när polisen lade till bredvid och dom skulle öppna om en stund.

Bunkrande av Diesel sedan började problemen typ, hade satt mina slipade glasögon på hatten och när jag böjde mig fram för att lossa springet så plumsade dom i vid kajen. Dyraste dieseln detta år.
När vi sedan väntade på broöppningen så började motorn pipa för överhettning.
Suck troligtvis impellern. Rullade ut focken när set blev grönt då vred vinden rätt i näsan. En tysk med gummibåt försökte bogsera men svårt att förklara att man måste lägga gummibåten på sidan med spring för att det skall funka så vi missade "tåget" så att säga.

Seglade tillbaka till Stralsund på focken och nu började det blåsa ordentligt typiskt när man skall lägga till utan motor. Folk fattade iallafall när vi kom med fladdrande fock så många hjälpte till bra sjömanskap här.
Impellern byttes och vi provkörde sedan en GT och upp på stan för lite festligheter, nu trötta så det blir tidig sänggående och nytt försök att forcera bron i morgon kl 8:20

Hittade alla bitarna blev lite och skruva bort men gick bra

Anki lycklig igen när motorn är fixad och en kall GT i handen

Bästa platsen typ bära till tian iallafall

"Medeltids" mat och dryck, bra hålligång med livemusik och torghandel 

Rådhuset i bakgrunden bilden tigs på förmiddagen innan festligheterna dragit igång betydligt mer folk på kvällen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar