tisdag 28 juli 2015

Seglen luftade

Regn/mulet 16-17grader O-NNO 5-8m/s


Första gången iår som seglen var uppe helt underbart, ostlig vind så läns ut i Stigfjorden tyvärr plattade det många gippar och Coden funkar dåligt i platt och blåsan fick vila med alla dessa gippar.

Men på vissa ställen var vinkeln perfekt då drog Coden bra 7-8kn i 5-7m/s.

Chansade och tog "livsfarliga vägen" vid Smögholmarna och slapp en gipp så vi rullade ut Coden igen.

Swischade förbi två Omega 30 i Mollösund ingen var dock Lova så inget att skryta över, genade utsidan från Kråkesundsgap till Hermanöränna gick som tåget och tänkte vill inte sluta segla vid Ursholmen.
Nu hjälpte moder natur mig med min ångest och vred vinden mot norr så vi fick hala den Coden och rulla ut focken, sträkte precis genom Hermanörännan var dock tvungen och ta lilla smyghålet innan Gullholmen.

Viss förvirring uppstod då Anki sade att Rutan hade sagt att vi skulle träffan vid Norra Grundsund men jag trodde det var vid Gåsö, ett samtal till Rutan visade att jag hade rätt (som vanligt).

Missförståndet reddes ut i samband med hammaren, Åsa hade sagt väste om Grundsund norr om Vasholmarna det kan ju lätt misstolkas.

Vi hittade iallafall en kanonfin liten skreva som vi måste döpa precis som Kinberger döpt Rumphålet så denna får väl då heta framskärten eller varför inte springan.
Och det får plats fem båtar till....Bra ställe där man kan ligga i alla vindar utom SO 

Fin segling på 24nm i ca 5h
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar