tisdag 26 juli 2016

Barholt - Stubbekøping

Dags att lämna Tyskland, kastade loss 8:30 i strålande sol och en ostlig vind på 5m/s. Ut i rännan så var det kö många som skulle passa på och ta överfarten i den ostliga vinden. När vi väl kom ut och lade kursen mot angöringen så mojnade vinden till ca 1m/s och med en 45nm resa så fick järngenuan jobba. Det var tokvarmt över 30 grader så vi funderade på om det var åska på gång såg dock inga andra tecken på det. Efter ett pat timmar ökade vinden till 4m/s och plattläns så spinnakern fick jobba en stund.
Vinden kantrade och vi bytte till Coden då dog vinden ut ingen så vi drog igång brötmaskinen igen. När vi passerat halva sträckan ökade vinden och det blev tyst igen loggade över 6kn med lite hjälp av medströmmen på ca 1kn.
Kanonsegling resten av resan och efter angöringen hade vi 2kn medström det är ju alltid tacksamt när man loggar 8kn över grund. Fortfarande tokvarmt och DMI varnade för kraftigt regn och åska men det såg vi aldrig så det blev grill tillsammans med Octopus och 21. På kvällen anslöt även Esquire och Kamsin som tog vägen runt Rügen från Sassnitz en resa på 65nm dom var nog mer tacksamma för medströmmen. Hamnvakten var mycket hjälpsam när vi såg att hamnen började fyllas på så sade vi att två svenska båtar till skulle komma senare från Sassniz då reserverade han en kajplats så då fick Esquire och Kamsin bästa platsen i hamnen som sista båtarna.
Avslutning på kvällen med Ukelele och sång.
Stubbekøping har dock haft sina glansdagar, affärsgatan var stängd kl 17 och båtklubben var privat, när myggen anföll gick vi in i klubbstugan som man brukar kunna göra i Danmark men där blev vi utslängda så sista sångerna fick bli i Esquire.

Magi rullar ut Coden för första? Gången 

En halvtimme iallafall

Grilldags i tokvärmenInga kommentarer:

Skicka en kommentar