torsdag 14 juli 2016

Hven - Dragør

OSåg lovande ut när vi låg i hamn efter en riktigt guppig natt, dyning slog in i hamnen så det guppade och ryckte hela natten. Själv tog jag en lirare efter skepparmötetboch vaknade av kluck gupp och ryck efter midnatt, kroppen behöver sin sömn

Som sagt det såg lovande ut med en väst vind på 4-5 meter men väl ute ur hamn var vinden syd 1,5 så vi steemade någon timme. Storen hissades när vinden ökade till 3-4 väst och vi fick upp den hela vägen men något är galet för vid andra spridaren är det trögt men bara man kommer för bi det så gick det bra. Personligen tror jag det beror på att Oskar satt fel travare.

Försökte hissa Coden me. Tydligen hade vi trasslat in spinnfallet i fick fallet när focken hissades, det spelade ingen roll för vinden dog ut igen så motor brödet startade upp igen.
Focken togs ned i stiltjen och fall trasslet reddes ut då kom det lite vind igen.


Coden hissades och vi seglade i 6-7kn i ca 10 minuter då dog vinden ut igen.

Motorgång resten av sträckan.

Bra plaster fixade av hamnvärdarna och ett bra pris ca 175:- SEK per båt helt ok.

Promenad till affären för lite inköp pausades när vi träffade på Cleopatra som höll med om att det var en god idé att ta en öl nu när vi kommit till Danmark.

En liten trekamp med reptrick och råttapottning som förfest innan vi intog stranhotellet för lite smørrebrød och en lille.

I morrn bär det av till Klintholm va 42,2 Nm men dom har lovat nordväst 5-8 ökande så det blir nog bra.

Bra platser alla samlade

Observera tilläggning förbjuden...

Dessa tavlor ha lång historia och fortsätter in i framtiden. Varje år anordnas set en lerduveskytte tävling och vinnaren får designa en tavla som sedan sätts upp på väggen på Strand Hotellet riktigt snyggt.

En sista bärs innan kojen, planerad avfärd vi d 07 för Gemini och Eaquier är hamnvärdarna i Klintholm  

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar