torsdag 4 augusti 2016

Hou - Vesterø Læsø

Kulingvarning utfärdad på Skagerak och Kategatt bra dag för segling!
Vinden skulle komma på eftermiddagen så vi beslöt att kasta loss före 07 och 06:45 lämnade vi ett stilla Hou.
Vind från SO på 4-6 m/s efter en liten stund, kanonfin segling mellan 5-8kn framme i hamn 10:45 effektiv seglingstid 22nm på 3h rätt bra med en snittfart på över 7 knop.
I hamnen fanns det gott om plats många hade nog tänkt samma tanke att sticka tidigt för och slippa kulingen och fortfarande nu på morgonen gott om plats. Vi parkerade Gemini Esquire 21 och Kamsin längs in i hamnen bredvid varandra med stäven in.

En landare när alla båtar kommit in och sedan en tupplur vaknade av att himlen hade öppnat sig och regnet vräkte ner i 4-5h så troligen fick vi mer mm regn denna dagen än hela semestern sammanlagt, bra att koncentrera regnet på kort tid tycker vi.

Ingen grill idag så vi värmde på lite rester under filmmaraton i ruffen. Försökte på något sätt få in TV3 men med lite konversation med ViaSat så beslöts det att vi inte kommer lägga en enda krona till på ett företag som kidnappat OS, Sveriges damer vann iallafall premiärmatchen i fotboll kul men synd att vi inte fick se den.

Vi testade även att få ner fyra besättningar i ruffen på Gemini på lite samkväm, så vi fick test av designen, ryggstöden behöver lutas något och soffan rätas upp lite så nu har vi en plan på fortsatta renoveringen.

Liggedag idag och Rutan och Alphina är på väg hit så vi inväntar dom och planear gå till Bohuslän på fredagen då vinden lugnat ner sig lite.

En reklamfinansierad tv-kanal skall ha 400:- för att titta på iPad istället för via tv antenn.


Stilla morgon u Hou


Bra tryck i coden

Samkväm i GeminiDå blir det förstås lite diskInga kommentarer:

Skicka en kommentar