fredag 31 juli 2015

Sommaren är här typ.

'Vaknade upp till strålande sol och tog ett morgondopp förutom att det var blött så sved det i skinnet men väl uppe efter 2sekunder värmde solen gött.

Frukost och första slappa i sittbrunnen med en bok passade bra denna dag. 

Propellern misstänkte vi var full med skal så det blev att hoppa i med shorty och rensa vattnet stack och bet på armar och kinder men skalen fick jag bort och senare märktes en tydlig skillnad.

Vattnets elaka stickande fick sin förklaring när tempen mättes 15 grader i slutet på Juli helt otroligt, så sommar i rubriken var kanske att ta i.

Vi skulle ju segla hem från Bovall så vid 13 tiden drog vi upp ankaret och vinkade av Alphina och My som stannade kvar och njöt av sommarvärmen.

Vi hissade bara Coden först och gled insidan mot Soten i den Nordliga vinden motor i Soten och korv med bröd till lunch. När vi kom ut ur Soten hade vinden vridit till Nw så upp med storen och Coden gick vi insidan mot Kungshamn riktigt kul segel i lättvind 

Vinden vred mer mot väst och ökade så från Bohusmalmön till hermanöränna hade vi 6-8 kn fantastisk segling. 

In mot stigfjorden var det svarta moln in över stenungsund lite oroväckande men det gick bra


Vinden tog slut i Skåpesund så motor sista biten så vi kunde packa ihop seglen och hinna lägga till innan Blå Vitt matchen

42nm 7,5h bra fart hela vägen 


Idag fredag blir det golf och lördag morgon drar vi uppåt igen så hoppas alla Hermanö runt seglare håller undan.
Edit: golfen med aftergolf är nu avklarat tar en sängfösare och ser att daggen är riklig så vi har förhoppning om en fin dag i morgon, snälla sydliga vindar tack.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar