onsdag 29 juli 2015

Ger man sig ut så blir det bra

Lämnade vår nattahamn N om Gåsö som inte har något namn med tanke på Kinnbergarna som döpt Rumphålet funderade vi på om detta skulle kallas snippan eller framskjärten.
Ösregn S8-10m/s bra vind för segling norrut.
Vi knödde som vanligt in alla vänner och om det funnits fler hade vi fått plats med fyra båtar till, det finns alltid plats för en båt till om man hjälps åt.
Foto: Åsa Caspersson


Streamade först till Lysekil och bytte gasolflaska köpte lite lunch, räkor och kräftstjärtar. Hissade sedan fick en fin halvind då vinden mojnat och vridit till SW upp till Kungshamn och mysig segling fram till Soten där vi busade till det och tog en mugg rosé till skaldjuren. 
Så jätte goda var nu inte skaldjuren söderkokta kräftor och svampiga räkor men mysigt var det iallafall.

Vidare invägen mot Bovall och på Aspholmen välkomnade Alphina och My(own) oss och kvällen blev magisk lite kylig men bästa kvällen på länge.
Förste "båtesyn" i Gemini med GD som hamnare lite fika i Alphina innan grillningen på det perfekta grillplatsen, avslutning med GT i Alphina mycket trevligt.
Foto Anna Kinberger


Foto: Anna Kinberger

Morgondopp i solsken! Nu lite frulle sedan ett nytt dopp då det verkar som om propellern har fått hamnröta och är troligen beväxt eftersom vi endast nu gör 5kn på full maskin.

Nu N 1-3 m/s och vi skall hem till P7 för golf planerat med vänner i morgon fredag ca 45nm så det blir en fin långtur i medvind.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar