onsdag 13 juli 2016

Torekov - Hven

Brak å bröt kl 06 då 21 skulle gå som låg utanför oss såklart inte lätt att lämna vid 10m/s från sidan men innan man fått på sig kläderna så var dom iväg och det gick bra.

Kvällen innan inväntade Niclas och Classe Octopus som hade vänt tillbaka till Lövstaviken och satt sina döttrar på bussen till Torekov, Oktopus kom in vid 00:30 och döttrarna var på båten 00:30 lyckliga över att pappa kommit hit.

Själva tyckte vi att det var för mycket sidvind för att lämna men vinden mojnade till 7 och med hjälp av Cleopatra kunde vi baxa oss ut lika bra och passa på så ut ur hamnen då var gps-enheten död, satan i gatan. Fram med padda och översiktkort skönt att det endast är synligt land som är grunt ner till Öresund. Ringde supporten och han bad mig dubbelklicka på on knappen då kom det upp en dialogruta där man kunde höja ljusstyrkan, pinsamt....

Bra med en fungerande gps och kabeln hade anlänt till Råå så vi ställde kursen dit.

Först kryss ut till Kullen sedan lite öppnare vind men nu började humöret tryta med denna förbannade blåst i motvind, väl vid Helsingborg lugnade sjön ner sig och vi fick årets bästa segling in till Råå.

Inköp av papperskort, och lite annat smått å gott i Råå sedan steemade vi till Kyrkbergets hamn på Ven.

Skepparmöte kl 19 på ängen och efter skulle det bli grill och ukelele träning, medan Anki plockade fram korv och tillbehör passade jag på och tog en liten lutade på soffan, så nu sitter jag här kl 01:30 och bloggbokar, går man och lägger sig tar kroppen all sömn den kan få.

Vaknade som sagt efter midnatt, riktigt guppiga hamn vågorna drar in och det gungar och skvalpar, det ligge r två danska 45 oftare utanför oss som inte har några ryckdämpare så jag har klämt imellan några fendrar hjälper lite iallafall.

Nu sitter jag här och funderar på när kan man väcka en Dansk så vi kan lämna denna guppiga hamnbassäng och gå vidare mot Dragör.
Helsingborg i sikte

En fin kväll på Hven som jag missade, men man behöver sova ibland.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar