lördag 16 juli 2016

Dragør Klinholm

42,2 Nm enl gps så det litar vi på.
Upp i ottan hissade storen med vissa besvär, ca 4 meter halvvind dags för coden och göra premiär denna sommaren. 6,5 kn helt ok autopiloten fick jobba jag satt i lä och trimmade coden, fantastisk segling i 1h sedan kom vinden.
Först ett rev när vinden ökade till 8-10 fortfarande halvvind slör när vi passerade bøgenholm lade SI g sjön sjönt, att passerat Danmarks Biscaya senas kom sjön tillbaka och vi seglade om Alphina och 21 rundade Møns Klint och lugnet infann sig, ungefär samma känsla som efter Islandsberg och man kommer in i Gullholmen.

Svängde upp mor vinden tog ner seglen och steemade i 3,5 kn

Vi blev anvisade platser i fiskehamnen men där var det kraftig inbärning så vi letade upp andra gästplatser, Gemini längst upp längst in perfekt plats med Alphina utanför.
Ruter dam kom in efter ett Drygt dygns segling och hade kört med Genua 1 som vi senare kallade "komma ikapp eskader segel. 

Dagen efter liggedag och alla andra turistade, Cleopatra som hämtat en son i Köpen hamn kom in vid ett tiden eftersom jag båtmeckade tog jag ansvaret som hamnvärd och lotsade in dem efter dom haft en tuff segling i sydvästan hit. Äntligen är alla i Eskadern i samma hamn för första gången.

Som sagt lite båtmeckade nu led i toan, TVn kan användas med padda eller hårddisk ingen antenn ännu, men vi skall ju till Tyskland så vem vill se dubbade filmer....

I morgon bär det av till Hiddense ca 40Nm men vi planerar gå vi tio tiden för enl prognosen så skall det blåsa en del på morgonen och vi är trötta på blåst nu.

Längst upp till vänster i hamnen ligger vi


Coden uppe för första gången i år, Alphina har hissat blåsan, finfin segling i 1h



passeringar av Møns Klint


Mekar dag hittade inte T-spriten så vodka fick bli substitut

Lunch för mekarpojken





 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar