tisdag 30 juli 2013

Rörö - N Buskär

20-25grade, syd 1-4m/s Sol

Morgondoppet var bara att glömma, när vinden hade lagt sig så stank hamnen Diesel så vi hängde på låset på Ica och handlade, kastade loss och tog morgondoppet på Sälöfjorden inkl frukost med hissade segel i 1m/s mysigt är bara förnamnet.

Fick efter frukost kontakt med Olofssons marin i Smögen som har min rem på lager, och eftersom Ruter Dam, 21, och Alphina befann sig i norra Bohuslän beslöt vi ta ett långt ben mot Smögen eller däromkring, det blev en sträcka på ca 40nm så länsa i 1kn var inte och tänka på så Lombardinin fick jobba en stund, efter utkäften kom en lätt sjöbris och vi valde gå ut mot Pater Noster för och få bättre vinkel och tuffare på med segel i ca 5kn.

Efter Pater Noster satte vi blåsan och ökade till 7kn över grund utan speciellt tryck i seglen, misstänker en kraftig medström och det är ju tacksamt om man skall gå långt. 
I 7kn började det nappa på dörjen som legat i sedan Rörö två stora Gaisare riktigt snabba rackare som fick smaka på grillen på kvällen.


Den lätta sjöbrisen minskade mer och mer så i höjd med Lysekil fick järngenuan jobba igen och lunch bestående av värmda plättar var välkommet.

Ytterligare fyra Gaisare fick vi men den minsta lät vi få växa till sig lite mer till nästa gång.

Ruter Dam hade lagt sig på Norra Burö så vi gick såklart dit vi med. 
Jonas bjöd på underbar GT i värmen som hamnare och då kommer en Ljungströmmare inseglande och lade till bredvid Gemini en riktig möbel som Lars Sestervik skulle bli avundsjuk på, dom kom från Landskrona och mannen var båtbyggare och frugan möbelsnickare som hade renoverat den från grunden, riktigt läcker.

Kvällen avslutades på klipporna med grill och solnedgång, en sängfösare i Gemini läggdags vid midnatt.

Morgonen i skrivande stund, lätt molnigt 18 grader svag sydlig vind.
Två uppdrag idag, hämta rem i Smögen och hitta natthamn för kraftiga SW vindar som dom lovar att morgondagen skall bjuda på.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar