tisdag 2 augusti 2016

Grenaa - Hou

DMI hade lovat en sw på 5-8 så vi såg fram mot en fantastisk segling på 43nm det blev inte alls som det var tänkt.
Eftersom vi hade lite båtmek på morgonen kom vi iväg någon timme efter 21, strålande sol en lätt vind från sw så vi hissade storen och Coden och tuffade på i ca 5kn. Efter en liten stund vred vinden till NW och vi fick byta till fock och börja kryssa. Vi ropade upp 21an och frågade hur vinden var där framme, väst 8 m vi hade då 2m
Kamsin som hörde oss på radion och som gått från Bønnerup ropade upp och sade att de hade 13ms i byarna.

Vinden ökade så vi satte rev 2 direkt. 
Mycket skumt väder solen sken och det regnade, regnbyarna passerade både framför och bakom oss helt svarta moln mellan den klarblå himlen.

Vinden ökade till 13 och ett svart moln stormade mot oss vi startade motorn och förberedde nertagnkng av storen, gick upp mot vind då kom stormen över oss med full kraft vet inte vad det blåste men mellan 16-20 då det rök från vågtopparna. Focken fladdrade så sände motorlanternan som flög i en båge i i havet, den får Östen och strandstädarna bärga till våren. 
Vi rullade då även in focken och gick för motor de sista 10nm till Hou

Hou var en riktig pärla hit vill vi igen så vi beslöt ta en liggedag nästa dag och slicka såren. Ingen blev skadad så man skall vara nöjd att det bara var en kanoterna och en keps som gick åtInga kommentarer:

Skicka en kommentar