tisdag 28 juni 2016

Uppdatering inredning

Ja mycket jobb på jobbet med resor mm lite tid för mek och framför allt uppdatering av denna Bloggboken.

Planen var att träffa Geminis polare Alphina och 21 på Dyrön under midsommarhelgen, lönejobb och båtmek stoppade det så Gemini låg kvar vid Brygga P7 men bryggsegling är lite för underskattat tycker vi. 
Seglen kom iallafall på och dagen innan limmades skåpen i pentryt fast så nu fanns det ingen återvändo.

Nästa problem har ju varit att beslagen från Sapa inte tillverkas längre och smeder mm har fullt upp, vi har ju klurat på en del och kom fram till en lösning

Istället för den gängade mothållet i profilen använde vi m8 vagnsbult som egentligen är precis för liten och snurrar i profilen. Lösningen visade sig vara en bränsle slang som träs över låsprofilen på bulten så sitter den still när man drar åt bulten.
Slangen kapas sedan i botten på gängorna


Sedan själva vinkeljärnen som inte räcker när man bygger mer inredning, en vinkelbalk i aluminium införskaffades från Bauhaus och sågades till och hål borrades så blev det perfekt för pentryskåpen där bordläggningen är relativt rak.

När skotten skulle på,plats användes original beslagen uppe och egentillverkade nere som fick vinklas med brickor bakom bakre vagnsbulten för att möta bordläggningens vinkel mot skottet.

Midsommar då?
Trevlig midsommarlunch med båtgrannarna funkar st med sedan vidare till Tjörn med bil på lite samkväm mycket trevligt








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar