lördag 27 juni 2009

Komma ikapp i Bloggboken

22 Juni
Efter normala förseningar kom vi iväg från Helsingborg mot Gemini med ägare. Saaben angjorde Geminis brygga vid 17-tiden. Efter genomgång av båten blev det en mysstund och en bira i sittbrunnen med Niklas och Anki.

23 Juni
11:00 Startade i strålande solsken från Stenungsund och gick norr on Tjörn ner genom Kyrösund och Instörännan. Vi hade fin segling från Instörännan till Öckerö, för en nordostlig vind på 3-4 m/s, där vi gjorde natthamn.

24 Juni
NO 3-5m/s segling till Älvsborg. Ankomst till Lilla Bommen där vi lämnade av Josefine som följde med Philip. Underbar dag med temp så vi sökte skugga på uteserveringarna och bara njöt av deras kalla brygd.

25 Juni
Frisk NO. Angick Lilla bommen ca:11:00. Motström, FÖG 4,5kn. Ankomst Lilla Edet 17:30.
Maskinen har gått i 14 tim sedan vi lämnat Stenungsund-

26 Juni
Frisk NO 25 grader. Bunkrade 23 diesel som vi bar från Preem macken 1km väster om hamnen.
Spänt generatorrem och fyllde batterivatten. Lämnade Lilla Edet kl 11:30. Fin kanaltur med lite lynnig segelvind under vår motorsegling. Ankomst Trollhättan kl 16:00 till hamnen direkt efter sista slussen. Fin hamn med mycket sevädheter och bra jogging/promenadslingor. För proviantering måste man gå 3-4km, eller så väljer man hamnen norr om bron som ligger centralt.
På kvällen till vårt stora förtret upptäckte vi att kylen lagt av. Det visade sig att kabelskorna satt dåligt och hade vibrerat loss på minuspolen. Lättnad is till GT:n igen !

27 Juni
Fortsatt samma väder, blåst och sol. Avgick från Trollhättan kl 12 Dalbobron hade mätning av masthöden och rapporterade på VHF:en att Gemini mäter 17,3m i höjdled. Ankomst till Vänersborg kl 16:00, här var det JSM i Optimist och grabbarna fick bråttom dit för att träffa sina seglarkompisar från sin forna seglingskarriär =).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar