torsdag 27 juni 2013

Riggen har anlänt

Jobbade hemifrån idag eftersom riggen skulle komma under dagen och någon var tvungen och ta mot den, det visade sig något onödigt då den kom först vid 19 tiden, fast jag fick mycket administrativt jobb klart rätt gött iof.
Eftersom chauffören inte hade ringt klockan fem så packade vi in kylen i bilen och montaget gick smärtfritt och den blev kall så nu står tonicen och svalnar av inför fredagsgroggen.

Vid sjutiden ringde syrran som var nere på varvet och meddelade att riggen anlänt, märkligt att chauffören inte ringde innan, men skit samma nu är den här.
Den såg fin ut men vid en inventering saknas minst förstaget och rullen.

Dessutom måste jag fixa kontakt till vhf antennen, vindex, nexus vingivare iallafall fästet och ev en liten tv antenn samt några fall.
Backstag, checkstag, och häckstag levererades med lös ände undrar var man kan låna verktyg till det, gärna med en gubbe som assisterar.

En underbar kväll så efter mastinspektionen åkte vi tillbaka till Gemini  och monterade mastfoten.

En grymt kreativ dag med både jobb och båtfix. 
Tyvärr kommer det ta lite tid, grabbhelg på inkommande och tjänsteresa nästan hela nästa vecka jag hoppas på fint väder nästa helg så vi kan masta på ja jävlar vad jag längtar till vi kan hissa seglen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar