lördag 31 juli 2010

Depåstopp i Stenungsund

vi vaknade (iallafall jag) strax före 08 och såg att det bara blåste 3m/s iof från syd men dom hade lovat över 10m/s så vi och Gladan kastade loss direkt och gick med järngenuan mot hemmet, det ökade en del redan utanför Bohusmalmön och vågorna tilltog, vinden fred lite mot sw så vi kunde hissa genuan en stund så båten stabiliserades lite vilket käändes viktigt då Elsa och pontus fortfarande sov. det regnade i prinsip hela väget till Gåsö där vi fick lite uppehåll och lade till vid Gullholmen för ett lunch stopp vid 12 tiden. Pannkakor med revbensspjäll stod på menyn och det blev frukost för barnen och lunch för mig och Anki. Regnet kom tillbaka tillfälligt och vi kastade loss efter ha kramat besättningen på Gladan adjö för de skulle ju hem till Kyrkesund och Bollebygd medan vi tänkte vika av in till Stigtfjorden. Vinden vred mer mot w och vi hissade storen med ett rev utanför Hällvikstrand och segalde en fin halvvind genom Mollösund. Nu började väderleksrapporten stämma bättre för vinden tilltog och i Stigfjorden hade vi som mest 15,5m/s plattläns, spännande mnen kul.

Lördagen har använts till att titta på friidrotts EM och shoppa, dricka kaffe med morsan samt byta besättning två tonåringar mot två golfbagar.

Grillade hamburgare hemma och uppdaterar mig på vädret och det skall blåsa en svag vind från väst i morgon fm och det passar ju bra för Läsö, Dorina vill även dem till Läsö men kan inte åka innan tisdag morgon och dom vill ha sällskap över, vi uppdaterar oss ige i borgon bitti och ser om vi går direkt eller ev till Rörö och inväntar Dorina.

Nu lämnar vi hemmet igen och går ner till Gemini och ev blir det ett parti och jag känner på mig att Anki kommer åka på storstryk ikväll....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar